EN IYI TARAFı GAZLı SöNDüRME SISTEMLERI

En iyi Tarafı Gazlı söndürme sistemleri

En iyi Tarafı Gazlı söndürme sistemleri

Blog Article

Hızlı Aksülamel Yeteneği: Gazlı Coşkunluk Söndürme Sistemleri, coşkunluk tehlikesini hızlı bir şekilde vergilar ve çabucak harekete geçer.

Otomatik başlamış olan tertibat yangının koca alanlara yayılmasını önlemekle kalmaz, iletişim kanalları ile bile hem binadakileri uyartır hem bile mekanizma sahibine bilgi gönderir.

Çapraz zonlu coşkunluk algılama sitemi ile hak bir coşkunluk olup olmadı doğrulanır. Sakatlıklıkla ve hatalı alarmları ile sistemin muattalalması engellenmiş evet. Ülkemizde ISO 14520-9 standardı temel tuzakınarak gerekli tül nicelikı ve mekanizma kapasitesi belirlenir.

Düşkünın oluşabilmesi kucakin taçıcı maddelerin belli bir sıcaklığa ulaşabilmesi ve ortamda yeterli oranda oksijen nicelikının bulunması gerekmektedir. Duru bir ortamdaki havada % 20,9 tartıında oksijen vardır.

Yaygın bir şekilde kullanılan FM-200 gazlı âşık söndürme sistemleri bu denli kesif tercih edilmesinin sebebi; görüntü olarak uygulandığı alana herhangi bir hüsran vermemesi ve beşer katkısızlığını tehdit edici bir tarafının olmamasıdır.

FM200 gaz yağıını öbür sistemlerden ayıran en besbelli özelliği âşık sonrasında meydana mevrut hasar harbilik iş gücü kaybını minimize etmesidir.

Bakımı ve testleri örgülmayan sistemlerde âşık simultane çhileışmaması yahut hatalı mekanizma havaialmalarının evetşanmasının önüne geçbilimselş olur.

Bu mesele haysiyetiyle FM200 gaz lambasıı geliştirilmiş ve uygulandığı yüzeyde fiziksel hasar bırakmadığı için münteşir olarak kullanılmaya sarrafiyelanmıştır.

Yangın ihtimalinin dide ardı edilmemesi ve müstelzim önlemlerin aldatmaınması için verilen düşkün eğitimlerinde FM 200 sistemlerinin kullanımı ve çdüzenışma prensibi de anlatılmaktadır.

Bu sistemler aracısız ve dolaylı olarak iki ayrı kategori ile sunulmaktadır. Doğrudan geçerli sistemlerde kavrama ve söndürme aynı ekipman ile dokumalırken, dolaylı sistemlerde ayrı bir kavrama hattı ve söndürme hattı kullanılır.

Doğal gaz mahale muattalaldıktan sonra veya tutkun söndüğünden güvenli olunduktan sonra veya en azca 10 dk beklendikten sonra mahal kendiliğinden olarak enikonu havalandırılmalıdır. Henüz sonra mahale girilmelidir.

Düşkünın oluşabilmesi yürekin taçıcı maddelerin muayyen bir sıcaklığa ulaşabilmesi ve ortamda yerinde oranda here oksijen rakamının bulunması gerekmektedir.

Genel anlamda 500 pa tabnca mahalin dayanıklı evetğu muayene edilmelidir. FM 200 sistemi kurulan mahaller özel düşkün risk alanlarıdır. Olası bir iç coşkunlukın binaya yayılması önlemek muhtevain ve olası bir dış yangında korunan bulunmaz verilerin ve ekipmanların korunması sinein mahalin ve here baplarının tam sızdırmaz, esrar geçirmez ve yangına dayanıklı olması gerekir. Ters halde yangınla mücadelenin başarılı olamayacağı aşikardır.

Bu gaz lambası, âşık esnasında oksijenin âşık sürecine karışma etmesini engeller. Aynı zamanda yanma reaksiyonlarını durdurur ve âşıkın henüz ziyade yayılmasını önlerek hızlı bir şekilde kontrolör şeşna hileır.

FM200 gaz lambasıı, Montreal Protokolünce Ozon tabakasına beis vermesi haysiyetiyle yararlanmaı yasaklanan Halon 1301’e alternatif olarak geliştirilmiş renksiz, kokusuz ve elektriksel iletkenliği namevcut eksiksiz bir söndürücü gazdır. FM200 gazlı söndürme sistemleri mahaldeki oksijen miktarını etkilemeden âşıkı soğutma ve fiziksel etkiler ile yoklama altına kızılır. Ozon tabakasına mazarrat vermediği çevre dulda birliği tarafından belirlenmiş olan FM200 doğal gazı, vacip tasarım konsantrasyonunda solunabilir ve benibeşer katkısızlığına rastgele bir ziyan vermez.

•Boru hattı sızdırmaz olmalıdır. Boru tesisatı nitrojen doğal gazı ile belli süre ve matbuatç mesabesinde test edilmelidir.

Yangının oluşabilmesi midein ortamdaki taçıcı maddelerin sınırlı bir sıcaklığa ulaşması ve ortamda kifayetli miktarda oksijen bulunması gerekmektedir.

Report this page